Leszedtem amit mondtál, de csak a nyelvi fájlokat raktam fel, mert nekem egyel régebbi a fusion talán, felülírtam a news.php-t is (abból, amit mondtál), a news tábla eleve utf-be volt (szerintem régebben mikor volt gond, átrakhattam, passz), illetve az adatbázis is utf8, illetve maincore-ban is kiszedtem a latin-os kódolásokat, de egyik hírnél megnyitva a kommenteket, még mindig rossz, a locale fájlba írtak: szerkesztés, törlés stb jól jelenik már meg, de az adatbázisból lekérteknél semmi változás nincs.
És a phpmyadminban meg jól jelennek meg, ott nincs gond.
Ezt okozhatja az akár, hogy a többi fájl még mindig nem utf8-ba van? pl maincore, panelek, amik megjelennek a híreknél stb.
Fórumban csináltam egyébként egy hsz szerkesztést, minden ékezetet beleírtam és elmentettem, így most azok jól jelennek meg, szóval ha új adatot viszek fel, annál nincs gond.
Szerintem ráveszem ma magam, és átállítok adatbázisban is mindent utf8_generalra, meg a fájlokat is, aztán lesz ami lesz, rosszabb úgyse lehet gondolom már, max a régi dolgoknál rossz lesz, ahol tudom, kedvem lesz, ott meg átszerkesztem, utolsó néhány hír stb.
A fájlok átkódolása annyi ugye, hogy notepad++-ban megnyitom, fent kódolás -> átalakítás utf8 kódolásra?
Mert olvastam ilyen copy/paste dolgot, de ezzel a módszerrel úgy látom nincs erre szükség, megmaradnak az ékezetek, de átkerül a kódolás utf-re.
Ez az utolsó kérdésem a témában, utána elengedem tényleg ezt a dolgot, nem fárasztok tovább senkit.