Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Internet Explorer 6-nál újabb verziója.

PHP-Fusion v7 - Hibák

Utolsó módosítás 1 év óta
S
SSJ2Vegeta1Haladó fórumozó
Beküldve 1 év óta
Sziasztok,

Remélem nem gond, hogy csináltam ezt a témát, van pár gond, meg lesz is még szerintem, gondoltam így az összes felmerülő gondommal itt zaklatnálak titeket. Mosoly

nethely-nél van az oldalam, váltottam fizetős tárhelyre, illetve vettem domain címet is, amíg az ingyenesen voltam nem volt gond az ékezetekkel, azóta viszont egyik sem jelenik meg, de ami érdekes, hogy a news.php-n viszont tökéletes minden, amint átlépek valahova, akkor jelenik meg a hiba, és a php-be írt adatoknál is ez van, meg az adatbázisból lekértekkel is, megnéztem adatbázisban, ott normálisan jelenik meg.
Próbáltam újra fel is rakni a fájlokat, de az sem segített.
Van tippetek hol lehet a hiba?
karrakkarrakFőadminisztrátor
Beküldve 1 év óta
Elsőre nézd meg a locale fájl kódolását, utf-8 legyen.
charset és a setlocale jól legyen megadva a global.php ben,
Módosította karrak 2022.12.14 20:58, 1 év óta
superboykasuperboykaHaladó fórumozó
Beküldve 1 év óta
szia nezd meg a tarhelyed bealitását ott is átlehet tenni utf-8 ra. vagy ha kell 7 esre van csomagom ami direct atvan irva utf -8 ra ha kell odda addom.
Módosította superboyka 2022.12.15 10:32, 1 év óta
S
SSJ2Vegeta1Haladó fórumozó
Beküldve 1 év óta
Holnap ha hazaértem ránézek ezekre azért, hátha.

A nethelyen a webcímnél hiába állítom át utf8ra vagy isora, semmi nem változik, a news.php-n megy minden, mindenhol máshol ugyanúgy rossz minden ékezet.
Csak tényleg azt nem értem, hogy amíg ingyenes csomagba voltam, ment minden, mióta fizetős lett, azóta lett ez.
Átraktak ssd szerverre, lehet ott van valami náluk akkor?
De az sem játszik, hogy náluk az átrakáskor csesződtek el a fájlok, mert azokat is újra felraktam a gépemről, de az sem segített.

Azt elfelejtettem mondani, hogy a maincore.ba belett írva karakterkódolás végett anno egy sor az adatbázis lekérdezés alá talán, mert régen latin1 vagy 2be volt az oldal és költözéskor szintén elszálltak az ŐŰ betűk és ez megoldotta akkor, lehet azt kéne kivenni?
Bár nem hiszem, meg ingyenesen tényleg ment minden.

Kicsit nézelődtem és találtam olyan részt, ahol van adatbázisba írt adat, illetve sztem nyelvi fájlban van a többi, de egy helyen jól jelenik meg érdekes módon.
Nincs hozzáférésed a csatolt fájlok megtekintéséhez
superboykasuperboykaHaladó fórumozó
Beküldve 1 év óta
szia eloszor ahogy karak is irta probald meg ahol hibasan irja nyisd meg es tedd at utf-8 ra ha segit akkor 1 enkent at kell tenni oket ugy ahogy mondtad lehet hogy a webtarolod ahogy tette at elcseszte de ne haragudj 1 tanacs ne kinlodj a 7 esel terj at a 8 as szerkesztesere mert az hasonlo a 7 eshez es ha az mar megy akkor a 9 es elozobb verziojira majd az utolsora en is igy kezdtem es mar meneget a 9 es szerkesztese is.
S
SSJ2Vegeta1Haladó fórumozó
Beküldve 1 év óta
Később tervbe van, hogy esetleg majd felfrissítem, de jelenleg még a régi tudásomat próbálom visszahozni, illetve csiszolni azon.
Mert jelenleg túl sok infusion, kiegészítőt használ az oldal és ha most állnék át, a gyári dolgokon kívül semmi se működne, és egy ideig nem is nagyon tudnám szerintem orvosolni.
Január elsején szeretném újraindítani az oldalam, 8 év pihenés után, szóval addig nem sokat tudnék haladni, még nem volt időm ránézni a 8ra, mik a különbségek, de gondolom elszenvednék vele, jelenleg arra is alig van időm, hogy az alap hibákat javítsam, meg befejezzem az új kiegészítőt, amit akarok indulásig.
Illetve a gyári fájlok is itt-ott módosítva lettek, kaptak plusz dolgokat, szóval mire mindent összeszednék mit kéne újra belerakni az újba is, hát, sose végeznék szerintem.
2 hónapja azt hittem annyi lesz, hogy felrakok mindent valahova és megy ugyanúgy, mint 8 éve, de sajna nem, van olyan kiegészítő, ami több sebből vérzik és pl nem is megy, de még hibát is okoz, ezt tegnap kb orvosoltam is, elvileg megy is már, jelenleg már csak ez az ékezet dolog van, ami fontos lenne.
karrakkarrakFőadminisztrátor
Beküldve 1 év óta
Csinálta egy tesztoldalt, a nethelyen és ha simán felmásoltam akkor nekem is ilyen karakterek jelentek meg, de ha a nyelvi fájlt UTF-8 ra állítottam utána megjavult.
innen letöltheted az 7.02.07 UTF-8 verziót..
https://fusionhu.com/infusions/forum/...read_id=18
Módosította karrak 2022.12.15 18:09, 1 év óta
S
SSJ2Vegeta1Haladó fórumozó
Beküldve 1 év óta
Köszi, megnézem, amint kitömöríti végre a gépem. :D

A szolgáltató azt mondta, hogy ugye az a fő baj, hogy több féle kódolás van használva, utf8, latin1_swedish, adatbázisban van ilyen is, olyan is, sok infusion latin1, ha ott módosítok mindent utf8-ra, a maincore-ból is kiszedem a
dbquery("set names 'latin2'");
dbquery("set character set 'latin2'");


részt, illetve a fájlok is utf8-ba lesznek konvertálva, már ami még nincs, akkor elvileg így mennie kéne?
Elég, ha phpmyadminban csak így simán átállítom a táblákat, vagy az még édeskevés?
karrakkarrakFőadminisztrátor
Beküldve 1 év óta
hát elviekben..
szedd ki mindenhonnan a latin2, latin1 et,
utf8mb4_general_ci re állítsd az adatbázist
S
SSJ2Vegeta1Haladó fórumozó
Beküldve 1 év óta
Leszedtem amit mondtál, de csak a nyelvi fájlokat raktam fel, mert nekem egyel régebbi a fusion talán, felülírtam a news.php-t is (abból, amit mondtál), a news tábla eleve utf-be volt (szerintem régebben mikor volt gond, átrakhattam, passz), illetve az adatbázis is utf8, illetve maincore-ban is kiszedtem a latin-os kódolásokat, de egyik hírnél megnyitva a kommenteket, még mindig rossz, a locale fájlba írtak: szerkesztés, törlés stb jól jelenik már meg, de az adatbázisból lekérteknél semmi változás nincs.

És a phpmyadminban meg jól jelennek meg, ott nincs gond.
Ezt okozhatja az akár, hogy a többi fájl még mindig nem utf8-ba van? pl maincore, panelek, amik megjelennek a híreknél stb.

Fórumban csináltam egyébként egy hsz szerkesztést, minden ékezetet beleírtam és elmentettem, így most azok jól jelennek meg, szóval ha új adatot viszek fel, annál nincs gond.

Szerintem ráveszem ma magam, és átállítok adatbázisban is mindent utf8_generalra, meg a fájlokat is, aztán lesz ami lesz, rosszabb úgyse lehet gondolom már, max a régi dolgoknál rossz lesz, ahol tudom, kedvem lesz, ott meg átszerkesztem, utolsó néhány hír stb.

A fájlok átkódolása annyi ugye, hogy notepad++-ban megnyitom, fent kódolás -> átalakítás utf8 kódolásra?
Mert olvastam ilyen copy/paste dolgot, de ezzel a módszerrel úgy látom nincs erre szükség, megmaradnak az ékezetek, de átkerül a kódolás utf-re.
Ez az utolsó kérdésem a témában, utána elengedem tényleg ezt a dolgot, nem fárasztok tovább senkit. Mosoly
karrakkarrakFőadminisztrátor
Beküldve 1 év óta
Nos igen..
Jó szórakozás egy régi elavult programot életre kelteni Mosoly
persze azt nem mondom, hogy utána eldobni.

Nos elviekben jó a notepados dolog.
karrakkarrakFőadminisztrátor
Beküldve 1 év óta
Egyébként meg (na ilyet is ritkán mondok) nagyon ajánlanám a 8 verziót a v7 re írt programok elmennek rajta, és az újabb php vel kompatibilis Mosoly
superboykasuperboykaHaladó fórumozó
Beküldve 1 év óta
en is ezt irtam neki karak sot az elso 9 es verzio is eleg kompatibilis a 7 essel kis atirasal minden megy rajta minimalis a kulombseg
S
SSJ2Vegeta1Haladó fórumozó
Beküldve 1 év óta
Majd idővel tervbe lesz, ahogy mondtam is, de jelenleg szeretném működésre bírni a meglévő dolgokat, addig nem akarok újabb problémát generálni azzal, hogy frissítem és esetleg itt-ott az is gondot okoz esetleg. Nem szeretek úgy előre menni, hogy befejezetlenül hagyok dolgokat.

Az normális, ha most elvileg utf8-ba megy az oldal, de az adatbázisban az ékezeteket így menti el?
TĂŠli szezon

Megjelenni jól jelenik meg az oldalon.

Illetve az átalakítás miatt keletkezett régi karakterek hibáit mivel lehetne javítani, ha lehet?
A lementett adatbázist is notepad++-ban kéne átalakítani utf8-ra, majd átírni az összes latin1-et utf8-ra és úgy feltölteni?
Mert a lementettben jók a karakterek.
karrakkarrakFőadminisztrátor
Beküldve 1 év óta
Nos az biztos, hogy nem jó ha úgy jelennek meg a karakterek az adatbázisban. ott is ugyan úgy kellene megjelennie, ahogy látod az oldalon.

Egy próbát megér a notepad.
vagy esetleg próbáld ki, hogy készítesz egy scriptet amelyik behívja az adatbázist és átalakítja a karakter típusát majd menti.

És ezért mondom, hogy feleslegesen szenvedsz vele, mert nagy nehezen megoldod majd, és utána meg töröd és felrakod a 8 vagy esetleg a 9 verziót..
Én felraknám a 8 verziót a helyedben, és szépen raknám alá a programokat, és ahhoz állítanák már mindent. (egy munkát megúszok vele)
superboykasuperboykaHaladó fórumozó
Beküldve 1 év óta
van egy hiba a forumban karak nem lehet likolni
S
SSJ2Vegeta1Haladó fórumozó
Beküldve 1 év óta
BÚÉK

Sikerült megoldani a problémát, igaz, nem utf8-ban, de régi latin2-esen megy újra legalább hiba nélkül, adatbázisban is rendesen jelennek meg.
Így most minden nagyobb, látható hiba megoldva, megy is élesben az oldal.

Közben felraktam a v8-at, ismerkedek vele amúgy, fel is raktam egy v7-es infusiont, fut is rendesen látszólag, de pl az email küldés részt javítani kellett, mert a 8-ban már kicsit más.

Kérdésem az lenne, te, hogy vágnál bele akkor?
Felrakni a v8-at, majd alá a használt v7-es infusionokat, majd a régi adatokat mondjuk egy scripttel felvinni a régi adattáblákból az újba?

v9-re is akkor ugyanígy felmennek egyébként a v7-es infusionok, vagy ott már azért módosítani kell a dolgokat?
superboykasuperboykaHaladó fórumozó
Beküldve 1 év óta
szia mi azert ajanlotuk elore a 8 ast majd utana felteszed az elso 9 eseket nem a legujabbat igen a 9 esen mar ezt azt at kell irni es minel ujabb a 9 es anal tobet ami infusion kell neked vedd le a szerverol es toltsd fel a 8 as infusionjabba majd telepitsd es kesz
S
SSJ2Vegeta1Haladó fórumozó
Beküldve 1 év óta
Ez most kissé kusza lett, vagy csak nekem, nem tudom.

Egyelőre a v8-al ismerkedek, gondolom már az is nagy előrelépés a 7-hez képest.
A v9 valamiért nem megy fel, vagyis felmegy, de nem jön be az oldal, ez nem nethelyes tárhely, ott lehet náluk valami gond, végig megy a telepítés, majd nem jön be az oldal, a v8 rendesen felment, így egyelőre azzal ismerkedek, de majd így fogom csinálni valószínűleg, hogy amiket v7-en használtam kiegészítők, azokat feltelepítem egy friss v8-ra, és ha rendesen megy minden, akkor egy scripttel átviszem a régiből az adatokat az újba, meg persze a hírek, kommentek stb-vel is így teszek.

Viszont most próbálok befejezni egy filmes kiegészítőt, de nem jövök rá egy megoldásra.
Van a filmek tábla, fusion_movies, ebben van egy genres cella, amiben a műfajokat tárolom le filmenként így: .1.4.5.8.9.

Lekérdezésnél, hogy tudom a fusion_movie_genres táblából lekérdezni, hogy ezekhez (1, 4, 5, 8, 9) a műfaj ID-khez milyen név társul és vesszővel elválasztva kiíratni?
1 = Akció, 4 = Dráma, 5 = Vígjáték stb
És így kiíratni:
Akció, Dráma, Vígjáték

Így működik a felhasználóknál a csoportok elmentése is, de nem sikerült rájönnöm, hogyan tudom a hozzátartozó adatokat lekérdezni. Szomorú
karrakkarrakFőadminisztrátor
Beküldve 1 év óta
valami hasonlóképp..
De figyelj, a locale fájlnak a sorszámnak meg kell lennie..
itt még nincs semmi ellenőrzés!!!!


$locale['xxx_01'] = "Akció";
$locale['xxx_04'] = "Dráma";
$locale['xxx_05'] = "Vígjáték";
$locale['xxx_08'] = "Romantika";
$locale['xxx_09'] = "Sci Fi";
 $genr = '.1.4.5.8.9.';
 $genres = explode('.', $genr);
 $txt = '';
 foreach ($genres as $gen) {
    if (!empty($txt)) { $txt .= ', ';}
 $txt .= $locale['xxx_0'.$gen];
 }
 echo $txt;
Te tudsz megtekinteni a társalgásokat a fórumon.
Te nem tudsz témát indítani a fórumon.
Te nem tudsz hozzászólni ehhez a témához.
Te nem tudsz szavazást indítani a fórumon.
Te nem tudsz csatolmányt feltölteni a fórumra.
Te nem tudsz csatolmányt letölteni a fórumról.
Moderátor: Főadminisztrátor
Felhasználók a témában: karrak, superboyka, Mathias, SSJ2Vegeta1
Bejelentkezés
Még nem regisztráltál?
Regisztráció
Új jelszó kérése
1szám játék
Tudja, hogy a játékunk indulása óta melyik volt az a "legnagyobb" legkisebb szám amivel játékot nyertek?

Ez a szám a 83 volt.

Aki megjátszotta: Eszter nevű felhasználónk volt 2024.01.19 játék napon.
Gratulálunk neki
A webhely használatával elfogadja adatvédelmi beállításainkat, és megértette, hogy cookie-kat használunk. Bizonyos Cookie-k már be vannak állítva.
Kérjük, kattintson a Elfogadom gombra, hogy elrejtse ezt a sávot. Ha továbbra is használja a webhelyet, akkor feltételezzük, hogy egyetért az adatvédelmi irányelveinkkel.Itt többet megtudhat adatvédelmi irányelveinkről