Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Internet Explorer 6-nál újabb verziója.
Felhasználók
Online vendégek 1
Online tagok 0

Regisztráltak: 39
Legújabb tag: thomile
Ünnepeltjeink

Ma

2025. febr 05. Sze
23 nap van hátra ebből a hónapból.

07:00

16:53

Legújabb letöltések

Csapat Tagjaink

Utolsó módosítás 23 nap óta
V
vizoFórumozó tag
Beküldve 1 hónap óta
Úgy tűnik Karrak unatkozott de ez nekünk csak jó... Köszi! :-)
(Eléggé hasonlít a Robinn féle "Team Administration" infusionhoz, bár úgy nézem az nekem épp nem működik valami SQL hiba miatt...)

Ezt viszont lehet, hogy próbálgatni fogom, bár az Én csapatomat eléggé hidegen hagyják ezek a webes fejlesztések, szóval ez csak nekem szórakozás inkább...

Ha nem lenne elég ötleted, Nekem akad 1-2 a saját szempontjaim szerint.
(Van gy kis COD2 "géming" csapatunk + hozzá a weboldalunk, tehát ilyen szemmel nézem a dolgot.)

- Amikor egy csapattagot adok hozzá az oldalon regisztráltak közül, felkínálhatná a rendszer a profilképét is, ne kelljen másikat (vagy ugyanazt) még 1x feltölteni, ha egyébként az is megfelelő. Ettől persze még maradhat opcióban az egyéb kép feltöltése lehetőség is.
- Nevek1: talán három opció is elférne: teljes név, profilnév ÉS egyéb becenév megadhatósága (utóbbi pl. esetünkben a COD2 játékbeli neve a tagnak).
- Nevek2: ha mégis megadja valaki a teljes nevet, legyen opciós, hogy megjelenhet-e a taglistában publikusan vagy sem (esetleg csak más csapattagok láthatják).
- Nevek3: Admin döntene a listáról, hogy melyik néven menjen ki felhasználói oldalra a csapatlista: itt a profilnév vagy becenév lenne célszerű, a teljes név csak a tagra kattintva a részletekben jelenne meg, HA hozzájárult az adott csapattag a megjelenítéshez.
- Nevek4: a teljes név ne legyen kötelező, illetve ne a teljes név legyen a kötelező, hanem a másik 2 névből valamelyik.
(Aki nem akar teljes nevet megadni úgyis valami hülyeséget fog írni.)
- E-mail cím: ez legyen csapattag által eldönthető, hogy publikus vagy csak a többi csapattag látja (egy kis checkbox elég lenne). (De a regisztrált felhasználó profiljából is átvehetné a rendszer, csak lehessen cserélni ha másiakt adna meg a user.)
- Aktív/Inaktív tagok: lehetne "aktív", "ideiglenesen inaktív", "véglegesen inaktív".
Utóbbinak egyfajta megemlékezés értelme lenne, ha nem akarjuk törölni, de tudjuk, hogy már nem tér vissza közénk: pl.: "nyugdíjba ment", "elhunyt".
- Inaktív tagok 1: Akár kicsit jobban, vizuálisan is lehetne különíteni az aktív, ideiglenesen inaktív vagy végleges inaktív tagokat a felhasználói felületen. (Most zöld vagy piros jezés van ha jól látom.) Pl. egy egyszerű vonalas/táblázatos elválasztás, esetleg egy "aktív" "ideglenesen inaktív", "véglegesen inaktív" fejléccel ellátva a csoportokat.
- Inaktív tagok 2: opcionálisan lehessen rövid indoklást írni hozzá akár admin, akár felhasználói oldalon (ez elég ha csak a részletekben jelenik meg).
(Adminos megjegyzésnél lehetne jelölni, hogy publikus-e vagy sem az indoklás. Ha nem publikus, az egyfajta saját, emlékeztető feljegyzése lenne az adminnak, vagy akár lehetne erre külön megjegyzés mező is csak adminnak. )
- Lehetne +dátum mezőt is bevezetni, hogy mettől meddig volt csapattag az illető: pl. 2020.10.01.-2024.12.31. (A szöveges formátum teljesen megfelelő, nem kell dátumnak lennie).
(Mondhatom, hogy úgy néz ki, mint egy sírkövön csak ez így csúnyán hangzik. :-) ).
- Esetleg többéle csapatot (más-más témakörökben) is tudhatna kezelni a rendszer (bár nekem ez jelenleg nem érdekes, de valakinek az lehet).

Hirtelen most ennyi... :-)
Módosította vizo 2024.12.28 15:32, 1 hónap óta
V
vizoFórumozó tag
Beküldve 1 hónap óta
Addig kattintgattam, hogy kinyírtam valamivel: :-)
Eltűnt az 1 szál csapattagom is ...
Infusion unistall, reinstall, most ismét működik.

File: sqlhandler.inc.php
Page: /site/infusions/my_team/team_admin.php?aid=cd0e9496a506e619&action=newuser
Line: 735
Error message: Undefined array key "fusion46gV2site_my_team"

File: core_functions_include.php
Page: /site/infusions/my_team/team.php
Line: 786
Error message: stripslashes(): Passing null to parameter <br/>#1 ($string) of type string is deprecated
karrakkarrakFőadminisztrátor
Beküldve 1 hónap óta
A hibának utána nézek Mosoly

Nézem nézem de majd rájövök..

Nos az hogy eltűnt a tagod valószínű, hogy törlésre jelölted a főoldalon, vagy az adminba törölted Mosoly
Szerintem ezt is külön kéne vennem, mert zavaró lehet hogy a tag a profiljából törölhető, a főoldalon csak törlésre jelölöd, tehát csak admin tud törölni az admin felületről.

Azért pár válasz is..
-- Kép.
Jogos a két pont, de egy pinduri bibi van... ugyanis a profil kép az átlagosan 100x100 kép nos ez szerintem kicsi egy nagy megjelenítéshez.
-- Név
jó ötlet szerintem a javításban már benne is lesz.
-- Aktív/inaktív
Megoldható Mosoly
-- kategória
A következő javítás azzal fog kezdődni Mosoly

Köszi az infókat ( és én mindig unatkozom Mosoly )
Módosította karrak 2024.12.29 07:04, 1 hónap óta
V
vizoFórumozó tag
Beküldve 1 hónap óta

Idézet

A hibának utána nézek

Nem biztos, hogy megtalálod a hiba okát.
Visszagondolva ugyanis: nekem fent volt a Robinn féle "Team Administration" infusion".
Felraktam a Tiedet, kicsit próbálgattam, majd töröltem a Robinn félét, mivel az meg nem működött.
Utána jött a hiba...
Szerintem ez a törlés kavart be, valamit törölhetett, amit Te is használsz.
Beküldve 1 hónap óta
Csak információként..
Jelenleg a fejlesztés..:
Admin
-- Csoport hozzáadása
-- Beállításokba belekerült
--- Csoport engedélyezése ill nem
--- Milyen név jelenjen meg,
---- Teljes név
---- Becenév
---- Profilnév
--- Módosítva a státusz
---- Aktív,
---- Ideiglenes inaktív
---- Inaktív
--- Hozzáadva egy infó cella, ha a felhasználó inaktív lesz lehet megjegyzést írni.
--- Dátum cella hozzáadva, az inaktivitást jelzi
--- Profilhoz hasonlóan, saját információkat is kérhetünk (Lakhely, Telefonszám, Facebook cím stb....), Külön könyvtár kezeli ezeket.

Admin megjelenítésben
Külön táblában jelennek meg az aktívak, inaktívak és a törlésre jelöltek

Főoldal
Beállítástól függően ha nincs csoport beállítva akkor mindenkit mutat, státusz szerint
Ha be van állítva a csoport akkor annak megfelelő csoportba rakja a tagokat, de az inaktív tagokat külön jeleníti meg.

Az alap kinézeten még dolgozok, de rövidesen kész a program..
Módosította karrak 2024.12.31 18:27, 1 hónap óta
Beküldve 1 hónap óta
Kész a 1.5.0 verzió.

Mint fentebb is ígértem rengeteg újdonságot kapott pici programunk Mosoly
A teljesség igénye nélkül.
Admin felület:
- Csoport fül
-- csak akkor látszódik, ha engedélyezve van a csoport használat
-- Csoport Törlés
-- Csoport hozzáadás (Képet lehet hozzáadni a csoporthoz, de nem kell )
-- Csoport Aktivizálás, Ínaktivizálás
-- Csoport táblázatos megjelenítése.

- Csapattagok fül
-- Tag hozzáadás
-- Tag törlés
-- Tag aktivizálás
-- Tag ínaktivizálás
-- Ideiglenes ínaktivizálás esetén admin megjegyzés adható
-- Tag csoportba helyezés
-- Tagok megjelenítése külön táblában státusz szerint

- Beküldések fül
-- Teljes beküldés admin
-- Jelentkezések törlése, engedélyezése.

-Beállítások fül
-- Kapott 3 fület
-- Beállítások
-- Csoport kezelése
-- Megjelenítendő Név választás
-- Email küldés a jelentkezésről
- Tábla törlése
-- Egyedi profil adható a programhoz
- Tábla törlése
-- Egyedi profil végleges törlése!!!!

Főoldali megjelenés
Csoport szerinti megjelenés lenyíló ablakban
Ha nincs aktivizálva a csoport akkor egybe jelennek meg a felhasználók
Külön táblákban jelenik meg az Ideiglenesen inaktív felhasználó
Külön táblában jelenik meg a törlése jelölt felhasználó (csak adminnak)

Saját profil szerkeszthető és törlésre jelölhető.

A beküldések között megtalálható a Jelentkezés küldése
Itt tagok jelentkezhetnek, ha engedélyezve van a beküldés

Használjátok egészséggel Mosoly

Letöltés az alábbi linkről.
https://fusionhu.com/infusions/downlo...load_id=91
V
vizoFórumozó tag
Beküldve 1 hónap óta
Próbálgatom :-)
Elrendezésre kicsit máshogy néz ki mint amire számítottam, de jó így is.

Lenne még pár gondolatom, de amíg azt összeszedem addig is van 1-2 hibám, nem tudom összefüggenek-e .

Mindkét hiba akkor jelentkezik amikor a felhasználói felületen (nem az Adminban) szerkesztem egy AKTÍV CSOPORTTAG adatait, (pl. sajátomban átírom a bemutatkozó szöveget és elmentem).
Ezt követően:
1. Az adott tag eltűnik a csoportból sőt az oldalról is. (Adminban megnézve létezik aktív a felhasználóként de már nem csoporttag többé, újra hozzá kell adni a csoporthoz.)
Gondolom ezért nem jelenik meg az oldalon "odakint" mert se nem csoporttag se nem inkatív, tehát nincs hol megjelenjen.
Ehhez kapcsolódóan feltűnt, hogy a weboldalas szerkesztő felületen a mezők között nincs ott a "csoport" mező, lehet hogy emiatt tűnik el a csoporttagság mentés után?

2. Az előzőekben leírt szerkesztés után a következő hibaüzenetet kapom adminban a hibanaplóban:

File: core_functions_include.php
Line: 1999
Error message: str_replace(): Passing null to parameter <br/>#3 ($subject) of type array|string is deprecated
Módosította vizo 2025.01.05 13:30, 1 hónap óta
Beküldve 1 hónap óta
Köszönöm, elfelejtettem a csoportokat adatait elküldeni :) Javítva.. a letöltési fájlban
ill az alábbi kódot kellene bemásolni a classes/team.php 304 sorába
 'team_groups' => $this->teamSettings['team_groupuse'] ? form_select_tree( 'team_groups', self::$locale['TEAM_033'], $this->teamdata['team_groups'], [
 'inline' => TRUE,
 'parent_value' => self::$locale['choose'],
 ], DB_MYTEAM_GROUP, "tgroup_name", "tgroup_id", "tgroup_parent" ) : form_hidden( 'team_groups', '', $this->teamdata['team_groups'] ),
V
vizoFórumozó tag
Beküldve 1 hónap óta
Köszi a javítást, így már működik a weboldali szerkesztés.
A hibanaplóba mondjuk ugyanúgy bekerül a fenti hiba, ezek szerint az csak nálam van?
Azt viszont még nem tudom, hogy a hibával összefüggően mi az ami esetleg nem működik nálam.

További észrevételek:
1.
Azt írtad az ismertetőben:
"Főoldali megjelenés
Csoport szerinti megjelenés lenyíló ablakban
Ha nincs aktivizálva a csoport akkor egybe jelennek meg a felhasználók"
Nálam, ha nincs aktivizálva egy csoport sem, akkor NEM jelenik meg az egyébként aktív felhasználó az Aktív listában.
És mindegy, hogy tagja inaktív csoportnak vagy sem, sehogy nem jelenik meg. (Aktív csoporton belül megjelenik, úgy minden ok.)
"Az ideiglenesen inaktív" listában ott vannak a felhasználók, azzal nincs gond.

2.
Mind az Adminban, mind a webes felületen csak "Aktív" vagy "Ideiglenesen inaktív" csoportosításban jelennek meg a felhasználók, miközben van még az "inaktív" státus is.
Nem rossz ez így sem, de akkor az "Ideiglenesen inaktív" elnevezésű táblázatot elég lenne csak "inaktív"-nak nevezni, hiszen az összes inaktív ide kerül...
(Ok, a szöveget át tudom írni a nyelvi fájlban nem gond.)

3.
E-mail cím jó ha van egy taghoz, de feleslegesen kötelező, ha egyébként meg az e-mel bekérése törölhető a "Profil törlés" menüben, vagyis nélküle is működik a modul (kivéve nyilván az e-mail küldést).
Másik ötlet: akkor legyen kötelező az e-mail, HA az oldalon NEM TAG az illető.
A kötelezően kitöltendő mezőkkel az a baj, hogy ha az új csapattag vagy az admin megír egy 10 soros bemutatkozást és rányom a mentés gombra, miközben NEM VOLT KITÖLTVE valamelyik kötelező mező, akkor az egész írása odavész....
Szóval vagy legyen inaktiválva a mentés gomb amíg nincs minden kötelező kitöltve, vagy minnél kevesebb kötelező mező kell. :-)

4.
Linkelek egy képet nálam a weben hogy néz ki a modul és lentebb kifejtem mi az ami esetleg lehetne másként, persze csak szerintem.. :-)

snipboard.io/WX7Za8.jpg

Piros karikák:
"Aktív", Ideiglenesen inaktív":
Az "Aktív" felirat éppen elfér, de nézhetjük úgyis, hogy felesleges, hiszen inaktív csoport eleve nem is jelenik meg az oldalon, inaktív tag pedig úgyis alulra kerül az "ideiglenesen inaktív" listába. (Persze ha csak Nekem felesleges, majd eltűntetem onnan az "Aktív" fejlécet.)
Az "ideiglenesen inaktív" felirat helyett lehetne "Inaktív tagok", lásd, a fenti 2.-es pont

Kék karikák:
A kis "előnézeti" kártyán megjelenő szöveget kb ennyire korlátoznám, a kép/név alatti területen, ahogy látszik a kéken karikázott részben.
Ez akár 2 új, de egyszerű szöveges mező is lehetne:
csapattagság: kezdete - vége
csapaton belüli pozíció (opcionális):
Ez lehetne 2 fixen létező opcinális mező az adminban VAGY a Profil hozzáadása részben megjelenhetne és aki akarja használja.
(A sárga karikával jelzett bemutatkozó szöveget tehát nem tenném ki ide.)

Sárga karikák:
A bemutatkozó szöveg HELYETT csak egy gomb lenne, hogy "részletek", vagy "továbbiak" vagy "bemutatkozás" stb.. ízlés szerint..

Zöld karikák:
Egyik tag státusza "inaktív", ez látszik is, a másik tag "ideiglenesen inaktív" ez viszont nem látszik.

Ennyit láttam kis próbálgatás után, nem tudom látsz-e közte értelmes dolgot, vagy marad ahogy van. :-)
Módosította vizo 2025.01.05 20:33, 1 hónap óta
Beküldve 1 hónap óta
Olvasás közben válaszolok 1-2 kérdésre.
A hiba üzeneted azért jelenik meg, mert a Tag nevű xx nincs dátum mentve az inaktivizáláshoz, valószínűleg benne maradt. (Aktiváld ismét majd inaktivizáld) elviekben el kell tünnie a hibajelzésnek..

2 kérdésed.. Nem jó ugyanis 3 tábla jelenik meg adminba is,
- aktív Elvben minden aktív tag
- ideiglenesen inaktív elvben minden ideiglenesen inaktív tag
- inaktív (ezek lesznek a törlésre jelöltek, mert csak itt lehet törölni azokat a tagokat akiket törlésre jelölik)

3 ööö Miért is ne lehetne más emailt megadni!! A felhasználó dolga..
Email törlése .. Jogos és ki fog kerülni a javításból az email törlése adminból..

Piros karika..
Nos adminnak meg jelenik a törlésre jelölt felhasználó tudom kevés van ilyen mert utána törlésre s kerül de infó az adminnak, hogy kéne valamit csinálni..

Kék karika
Jogos az észrevétel de ne csak magadra gondolj.. És ha csak arra szeretném használni, hogy a pl bemutassak egy fejlesztő csapatot..
A bemutatkozó szöveg itt korlátozva is van., minimális infó jelenik csak meg ..Mosoly

Zöld..
Kezdve, hogy itt az a bizonyos hiba amit fentebb írtam, utána jön hogy a 2 csoport soha nem fog egy táblában megjelenni, vagyis mind két tag ideiglenesen inaktív
Mondjuk itt át lehetne nevezni az inaktívat valami másra, mert az ideiglenesen inaktív ide hosszú.

Ja és az 1 nem meg utána nézek és jelentkezem..
Módosította karrak 2025.01.06 18:46, 1 hónap óta
Beküldve 1 hónap óta
Nos igen 1 kérdésed..
Lehet hogy én fogalmaztam rosszul. Szomorú
Admin beállítások csoport engedélyezése ill nem
Ha ez nem aktív akkor jeleníti meg az összes felhasználót egybe, ha aktív és persze van is csoport akkor a szerint fog megjelenni.

Persze ide tartozik még, hogy itt adminba nincsenek még különválogatva csoport szerint a tagok ez is a kövi verzióban lesz ..

Ha te mint admin engedélyezed itt a csoportot, de letiltod a csoportoknál az egészet az mit is jelent!!!!! (egyszerűen ne engedd a csoport megjelenést)

Egyébként köszönöm a segítséget, hálás vagyok érte
V
vizoFórumozó tag
Beküldve 1 hónap óta
Kezdek már megvilágosodni az alapján amit írtál de azért vannak még gondjaim...

Nem ez a fő gond ez csak egy kis visszatérő a színes karikáimra hátha látsz benne fantáziát mégis, mivel szerintem nem értetted amit írtam.
Azt én is láttam, hogy a kis "kártyán" lévő szöveg korlátozott hosszúságú és lehet, hogy rövid bemutakozásnak pont elég.
Én viszont arra gondoltam, hogy a kártyán lévő pár soros szöveg esetleg KÜLÖN adattartalom lehetne a teljes bemutatkozó szövegtől.
Először csak a rövid ismertetőt látnád a csapattagok neve alatt, majd kattintásra a megnyiló adatlapon megjelenne a bemutatkozó szöveg.
Működésileg kb. úgy, mint a Fusionban a cikkek, hírek létrehozásakor: van egy "bevezető" rész, meg van a bővebb "tartalom" rész.

Ha valaki (mint pl. Én) egységesítni szeretné a "kártyák" kinézetét, a rövid ismertető pont elég lenne rá (nálam: tagsági dátum, titulus és kész).
Ha viszont a csapattag szeretne magáról többet írni, akkor a most is létező külön bemutatkozó mezőben megteheti és közben nem borul fel a kártyák egységes kinézete sem.
Ez szerintem nem mond ellent annak amit Te írtál.
Erről most ennyit, úgyis úgy lesz ahogy jónak látod :-)

Nagyobb gondjaim vannak most a fentieknél.
A csoport ki/be kapcsolását megértettem, tényleg úgy működik ahogy írtad, ha "csoport használata" ki van kapcsolva, akkor az aktív tagok szépen sorakoznak egymás mellett az aktív ablakban, ez tehát OK.

Viszont nincs három táblázatom sehogy sem, csak kettő van mind adminban, mind weben: aktív és ideiglenes inaktív.
Töröltem az egész cuccot infusionból adminból is, meg a fájlokat a szerverről is, sőt még SQL-ből is kiszedtem a "my-team" táblát.
FTP-n újra felmásoltam, telepítettem és még mindig nincs "inaktív" táblázatom, csak ugyanaz a kettő, mint eddig és az ideiglenesben van az "inaktív" és "ideiglenesen inaktív" is.

s3.amazonaws.com/i.snag.gy/MDyu7E.jpg

A tagok nevébe beírtam, hogy inaktív vagy ideigleneses inaktív, hogy látszódjon mire vannak állítva adminban.
- Zöld karika: látszik, hogy az inaktív tagnak tényleg inaktív alul a státusza csak éppen rossz táblázatban van (dehát nincs is sajátja valamiért).
- Piros karika: az ideglenesen inaktív tagnak nem pászol alul a státusza saját magával, viszont legalább jó táblázatban van.

És jön a ráadás!
Ha a "teszt" nevű tagoknak módosítok valamit az adatlapján (pl. Adminban beírok egy szöveges megjegyzést), eltűnik alul az inaktív jelzés és megint a korábban jelzett hibaüzenet kerül a naplóba.
Ha újra módosítom a tagnál a szöveges bejegyzést Adminban (de nem a Státuszát, hanem az Admin megjegyzést), akkor visszajön alul az inaktív jelzés és így megy tovább. 1x van, 1x nincs...
snipboard.io/krKxyQ.jpg

Mondjuk van egy másik hibám is de ez eddig is megvolt csak eddig nem a "team.php"-re mutatott.
Gondolom valami navigáció hiba lehet, de nem hiszem, hogy az előző működési hibákkal összefügg...
File: SiteLinks.php
Line: 239
Error message: Creation of dynamic property PHPFusionSiteLinks::$menu_options is deprecated

Ha legalább a 3 státusz táblázatom meglenne az már haladás lenne de nem tudom miért nincs...

PHP verzió számíthat?: 8.2.26
Fusion: 9.10.30
MySQL: 10.6.20-MariaDB
Módosította vizo 2025.01.06 22:20, 1 hónap óta
Beküldve 1 hónap óta
jelölj törlésre egy tagot.. és meglesz az a 3 tábla..ha csak ki meg bekapcsolsz egy tagot egyértelmű, hogy csak kettő lesz.
Mint írtam a 3 tábla az az adminnak jeleni meg és a törlésre jelölteket mutatná.(ezek lesznek azok akik meghaltak vagy végleg távoztak) az ideiglenesen inaktív azt bármikor vissza jöhet

A többit nézem és javítom, a + tábla érdekes gondolat bele kerül a javításba.
Beküldve 1 hónap óta
Alakul ez kérem meg is van a hiba oka az adminba..
ezt keresd meg
classes/admin_user.php 152 sor környéke
$inputData['team_enddate'] =empty( $inputData['team_enddate'] ) && $inputData['team_status'] != 1 ? time() : 0;

és helyette...

if ( $inputData['team_status'] != 1 ) {
 $edate = !empty( $inputData['team_enddate'] ) ? $inputData['team_enddate'] : time();
 } else if ( $inputData['team_status'] == 1 ) {
 $edate = 0;
 }

$inputData['team_enddate'] = $edate; //empty( $inputData['team_enddate'] ) && $inputData['team_status'] != 1 ? time() : 0;
Beküldve 1 hónap óta
$menu_options is deprecated hibajelzés
Az a php 8.xx miatt van.
a sitelink.php ben kéne javítani.. itt van leírva
https://fusionhu.com/infusions/forum/...3#post_313

Még mindig a 3 tábla..
Aktív = Csak aktív tagok
Ideiglenesen inaktív = (inaktív, ideiglenesen inaktív), ezek elvben ugyan azok ezért nem vettem szét őket de akár lehet +1 tábla nekik
Törlésre jelölt = Csak törlésre jelöltek (csak admin láthatja lehet inaktív vagy ideiglenesen inaktív) Egy infó az adminnak hogy munka lenne..
V
vizoFórumozó tag
Beküldve 1 hónap óta
Szuper, köszi az infókat sokat haladtam a megértésben is meg a hibajavításban is. :-)
Elvileg most nincs hibám a hibanaplóban, ez jó hír, de még nyomogatom majd a funkciókat, hogy biztos legyek benne.

Viszont van újabb teendő+ötlet.

Tartalmi ötlet
A három táblázatot eddig én tényleg félreértettem, mert ezt a hármat vártam megjelenni: aktív, ideiglenesen inaktív, inaktív.
Te pedig erről a háromról beszéltél végig: aktív, ideiglenesen inaktív, törlésre jelölve -> már látom, működik.

Az általam keresett "inaktív" táblázat már a negyedik lenne adminban ÉS a felhasználói felületen is de odakint csak akkor, HA van benne tag.
Lehetne a neve pl. VÉGLEGESEN KILÉPETT tagok vagy éppen ki mit gondol minek nevezi, mi a cél vele (nyilván átírható a nyelvi fájlban is már aki tudja mit hol keressen).
Ennek egyfajta megemlékezés jellege lenne: pld. elhúnyt az illető de emlékezni szeretnénk rá, ezért nem akarjuk végleg törölni, vagy pl. sokáig volt csapattag és ezért maradna az "emlékfalon".
Adminban lehetne kezelni, hogy ki kerül ide a végleges törlés helyett.

És most, hogy ezt így kifejtettem, rájöttem, hogy mindez majdnem felesleges, mert már tudja a rendszer. :-)
Egyszerűen csak egy új csoportot kell létrehozni a megfelelő névvel (pl. KILÉPETT TAGOK) és szinte meg is van amire gondoltam.
Admin meg majd rakosgatja a csoportoba az odavaló tagokat a törlés helyett.
Kis szépséghiba ezzel kapcsolatban:
- az "Aktív" táblázatfejléc bekavar a képbe, de szerintem azt el tudom tűntetni ha zavar.
- ha több csoport van, akkor nem tudom legalulra tenni a "Kilépett" csoportot.
snipboard.io/NYsMtH.jpg

Csoportokkal kapcsolatos kérdések, mivelé már több csoportom is van csak a próba kedvéért.
Adminban -> Csoportlista -> Adott Csoport szerkesztése -> Kategóriák
Ez hogyan kellene működjön?
Azt hittem, ha egymás "alá" rendelem őket, akkor egymásból fognak nyílni majd a felhasználói felületen. Csoport -> alcsoport stb..
De próbálgatva a kategóriákat, mindegy, hogy "Főkönyvtárat" vagy egy másik csoportot választok, nem nagyon változik odakint a megjelenítés sőt még a sorrend sem ha jól látom, pedig valami rendezhetőség nem ártana.
Az Alá-fölé rendeltség mondjuk nekem kevésbé fontos de az "egyenrangú" csoportok kívánt sorrendbe rendezése jó lenne.
(Egyébként nem kellene a csoportokat csapatoknak nevezni inkább? Értem, hogy csoportosításról van szó, de valahogy jobban hangzana.)

További észrevételek.
1. Erre a csapat modulra ("team.php"Kacsint nem lehetne valami hozzáférési jogosultság opciókat adni?
Navigációs menüben hiába állítom be, hogy ki lássa az adott menüpontot, ha egyébként a modul elérhető a megfelelő linkkel bárkinek:
https://pitzklan.hu/site/infusions/my...m/team.php

2. A csapattagok "kártyáján" a weboldal ikon akkor is aktív, kattintható, ha nincs beírva cím mögé.
Lehet kattintgatni is és minden kattintásr új fület nyit a böngészőben. (Nem tragédia de hátha javítható...)

3. Tagok törlése
Ha jól figyeltem meg, akkor:
- ha webes felületen nyomom meg a törlés gombot a csapattag adatlapján (Adminként), akkor csak törlendők közé kerül.
- ha Admin felületen nyomom meg a sor végi kuka gombot, akkor viszont azonnal törli kérdés nélkül.
Itt lehetne egy megerősítő kérdés, hogy biztos törlöm-e.
És/vagy a megerősítő kérdés helyett:
- ha Adminban az "aktív" vagy "ideiglenesen" aktív táblázatban lévő tagot törölném, akkor ne egyből törlődjön, hanem először csak átkerülne a "felhasználó törlése" táblázatba és majd onnan törölném végleg ha 2x átgondoltam. :-)

4. Az a csapattag, aki egyébként nem regisztrált tag az oldalon, az kap egy olyan megjegyzést Adminban és a "kártyáján" is, hogy "még nem tag".
- Egyrészt nem tudjuk, hogy tag lesz-e valaha,
- másrészt viszont a "még nem tag" szöveg felhasználói szemmel zavaró, nehezen értelmezhető, mert nem tudni mire vonatkozik.
Látszólag csapattag az illető, de mégis oda van írva a kártyájára, hogy "még nem tag".
Valahogy így kellene kinézzen:
- ha tag az oldalon, akkor: "regisztrált felhasználó:" VAGY "profil": és mellette megjelenik a reg. neve ami most is ott van, csak magyarázat nélkül (kattintásra jön be a profilja) .
- ha NEM tag az oldalon: "nem regisztrált felhasználó" VAGY "nincs profil" VAGY nem is kell megjelenjen semmi.

5.
A tagok sorba rendezéséhez adminban megadott "Taglista Pozició" sorszáma, megjelenik a felhasználók kártyáján is.
Admin tudja, hogy mi az a szám de senki más. Kell az oda?
Vagy ha úgy látod, hogy kell, legalább tegyünk mellé egy "#" jelet, az legalább sugallja, hogy ez valamiféle sorszám.
(Persze ha valaki szépen sorba rendezi a tagokat, úgy jobban átjöhet hogy mi az.)

Ennyi lenne "röviden" a mai visszajelzésem, ötletelésem, nem tudom volt-e hasznos dolog benne. :-)
Módosította vizo 2025.01.08 00:57, 1 hónap óta
Beküldve 1 hónap óta
Akkor ismét csak kútfőből Mosoly
Igen a kategória megjelenítés még bajos..
De elviekben az lesz a cél, hogy a kategóriák egymás alá kerüljenek, az már nagyon macerás lenne használatban is, ha a lenyíló menü lenyíló menüjének a lenyíló menüjét néznénk..

Nos 2-3 kérdésedre a válasz, javítottam, a köviben már jól fog működni, igaz csak egy kérdést tesz fel, hogy biztos törlöd??

4 lokalizációs kérdés bármire átírható.. (ezek még csak infó jellegű adatok)
5..
Itt elvesztettem a fonalat, de nagy nehezen rájöttem..
Ismét félre értjük egymást.
A tag pozíció az nem szám, hanem
Szal vannak Csoportok egy tag be kerül bizonyos csoportba
Legyen a csoport neve Programozó
Ide került egy tagunk. a pozíciója az pl Html java vagy akár mi lehet csak infó jellegű
De nézhetjük úgy is, hogy a csoport neve Rádió
És a tag meg bemondó, hírolvasó Dj bármi

Zavaró a Aktív fejléc..
Nos nállad igen, mert létrehoztál egy csoportot a véglegesen kilépetteknek.
De hát ez is felesleges, mert azért van 3 csoport
1 Aktív (minden aktív tag)
2 Ideiglenesen inaktív (akiket még vissza várunk)
3 Inaktív (elhalálozott)
És pluszban még egy lehetőség a törlésre jelölés.. itt az admin és a felhasználó is kérheti a törlést (a felhasználó csak a sajátját) csak mert valamiért véglegesen szeretnénk megszabadulni tőle..
Így a weben külön táblában jelennek meg az
1 táblában aktív felhasználók,
2 táblában ideiglenesen inaktív és inaktív (értsd megemlékezés mindenkiről)
- ezt esetleg 2 lehetne szedni, de szerintem a lényege ugyan az a megemlékezés..
3 tábla törlésre jelölt (ide csak adminnak infó hogy meló van)
Módosította karrak 2025.01.08 18:53, 1 hónap óta
V
vizoFórumozó tag
Beküldve 1 hónap óta
Köszi megint a felvilágosítást.

Kategóriák
Ok, akkor még nincs kész, azért nem volt világos mi történik / nem történik.
(Amúgy is csak kíváncsiságból próbálgattam, Nekem ez a funkció nem hiányzik most még.)

Taglista pozíció
Húúú ezt csúnyán félre értettem. :-)
Mentségemre, így gondolkodtam:
taglista - > a csapat tagjainak listája
pozíció: -> a tagoknak a listában elfoglalt helye, tehát pl. számokkal a tagok megjelenítési sorrendje módosítható vele. Teljesen egyértemű volt, hogy ez arra való. :-)

Valójában pedig a tagnak a csapatban betöltött pozíciója, vagyis hogy mit csinál, mivel foglalkozik.
És éppen ez volt az egyik mező amit hiányoltam és javasoltam korábban, pedig ott van a szemem előtt (csak nem egy számot kellett volna beleírnom). :-)
Itt írtam róla a 10-es hozzászólásomban, mégpedig a "kék karikát" magyarázó részben, hogy ez jó lenne:

Idézet

csapattagság: kezdete - vége
csapaton belüli pozíció (opcionális)
Ez lehetne 2 fixen létező opcionális mező az adminban VAGY a Profil hozzáadása részben és aki akarja használja."

Aktív, ideigleneseb inaktív, inaktív
Ok, megértettem, ha nem akarod szétszedni az "ideiglenesen inaktív" és "inaktív" tagokat az sem probléma, elférnek egymás mellett.
De azért az "elhúnyt" tagok egy gyászszalagot kaphatnának opcióban? (Viccelek. :-) )

Tagok kártyájának megjelenítése a taglistában, kint az oldalon.
Nekem így lenne logikus/szimpatikus a tagok előnézeti kártyáján az információk megjelenítése (fentről lefele):
1. tag képe: - > ez OK
2. tag neve (adminban beállítva melyik név jelenjen meg): -> OK
3. csapattagság kezdete - vége: -> ez csak javaslat volt, de ha nem látsz benne fantáziát, nem lesz. (Egy rövid szövegmező lenne, ilyesmi kerülne bele pl.: "csapattag: 2020-2024" vagy "2020 ->" )
4. csapatban betöltött pozíció: -> majdnem OK, mert létező mező, de a kis kártyán most nem jelenik meg, csak a tag adatlapján.
5. egyéb szöveg: félig OK, itt most a bemutatkozó szöveg első pár sora jelenik meg.
Korábban beszéltük, hogy itt inkább egy rövid "bevezető vagy ismertető" lehetne (mint híreknél, cikkeknél a bevezető) és ha valakinek több kell, akkor megírja a hosszabb bemutatkozó szöveget a most is létező mezőbe de az csak kattintás után a tag részletes adatlapján jelenne meg.

Ui.:
Nem akartam/akarom megmondani, hogy mit hogyan csinálj, inkább csak olyan szemmel néztem, hogy ha meg tudnám csinálni magamnak (de nem tudom) akkor hogyan csinálnám, mindezt persze a saját szempontjaim alapján.
Az látszik, hogy nem egyformán látunk pár dolgot vagy legalábbis nem mindig tudjuk jól elmagyarázni egymásnak. :-)
De gondolom nem baj, ha van többféle nézőpont, szempont, majd úgyis eldöntöd mit tudsz/mit szeretnél ebből megvalósítani.
Nekem egyébként már így is tetszik és használható a modul.
Módosította vizo 2025.01.08 22:57, 1 hónap óta
V
vizoFórumozó tag
Beküldve 27 nap óta
Az előző írásomban az 5. pont: lehetne "bevezető", meg a hosszabb "bemutatkozó szöveg" külön választva.

Kicsit átgondolva, lehet, hogy tényleg nem kell, legalábbis lehet élni nélküle.
HIszen ha valaki rövid szöveget ír a bemutatkozásban, akkor az úgyis megjelenik az illető kártyáján.
Ha hosszabbat ír, akkor meg úgyis kattintani kell a tovább olvasáshoz.
Annyi haszna talán lenne, ha lenne külön "bevezető" mező, hogy egységesen fix max. méretben jelenne meg a kártyán (akár üres, akár van benne tartalom), így egységesek lennének a taglistában a kártyák méretei, mert mostani állapot szerint kicsit "elcsúnyul" az összkép, ha valaki sokat ír, más meg keveset.
snipboard.io/qBr70x.jpg

Másik megoldás, hogy a mostani rendszerben a kártyán megjelenő szöveg mezőt akkor is, max.-ra kell méretezni, ha üres....

És most hagylak alkotni.... :-)
Módosította vizo 2025.01.09 23:12, 27 nap óta
Beküldve 26 nap óta
Nos alakulgat kérem alakulgat.
Amire jutottam egyenlőre, hogy a kategóriákat csak egy kategóriára szűkítem.. értelmetlenség többre egyenlőre.
Javításra került az email törlés
Hozzáadva egy rövid bemutatkozó tábla
Külön táblába kerültek az inaktívak és az ideiglenesen inaktívak
Ha több csoport van akkor az első automatikusan lenyílik.

Gondolkodok egy olyanon is, hogy adminba lehessen állítani, hogy táblázatos (kártyák egymás mellé és alá) megjelenítés vagy slider hogy a kártyák csak egymás mellett jelenjenek meg.

Amit a 3 írtál a csapat tagság kezdete vége, ezen valami olyanra jutottam, hogy az aktív tagoknál rövid bemutatkozó lesz, az inaktív és ideiglenesen inaktívaknál meg a bemutatkozó helyett csak ennyi fog szerepelni 2020-2024 tól - ig.. Mosoly
Te tudsz megtekinteni a társalgásokat a fórumon.
Te nem tudsz témát indítani a fórumon.
Te nem tudsz hozzászólni ehhez a témához.
Te nem tudsz szavazást indítani a fórumon.
Te nem tudsz csatolmányt feltölteni a fórumra.
Te nem tudsz csatolmányt letölteni a fórumról.
Felhasználók a témában: karrak, vizo
Bejelentkezés
Még nem regisztráltál?
Regisztráció
Új jelszó kérése
1szám játék
Tudja, hogy a játékunk indulása óta melyik volt az a "legnagyobb" legkisebb szám amivel játékot nyertek?

Ez a szám a 90 volt.

Aki megjátszotta: Eszter nevű felhasználónk volt 2024.12.15 játék napon.
Gratulálunk neki
A webhely használatával elfogadja adatvédelmi beállításainkat, és megértette, hogy cookie-kat használunk. Bizonyos Cookie-k már be vannak állítva.
Kérjük, kattintson a Elfogadom gombra, hogy elrejtse ezt a sávot. Ha továbbra is használja a webhelyet, akkor feltételezzük, hogy egyetért az adatvédelmi irányelveinkkel.Itt többet megtudhat adatvédelmi irányelveinkről