Szuper, köszi az infókat sokat haladtam a megértésben is meg a hibajavításban is. :-)
Elvileg most nincs hibám a hibanaplóban, ez jó hír, de még nyomogatom majd a funkciókat, hogy biztos legyek benne.
Viszont van újabb teendő+ötlet.
Tartalmi ötlet
A három táblázatot eddig én tényleg félreértettem, mert ezt a hármat vártam megjelenni: aktív, ideiglenesen inaktív, inaktív.
Te pedig erről a háromról beszéltél végig: aktív, ideiglenesen inaktív, törlésre jelölve -> már látom, működik.
Az általam keresett "inaktív" táblázat már a negyedik lenne adminban ÉS a felhasználói felületen is de odakint csak akkor, HA van benne tag.
Lehetne a neve pl. VÉGLEGESEN KILÉPETT tagok vagy éppen ki mit gondol minek nevezi, mi a cél vele (nyilván átírható a nyelvi fájlban is már aki tudja mit hol keressen).
Ennek egyfajta megemlékezés jellege lenne: pld. elhúnyt az illető de emlékezni szeretnénk rá, ezért nem akarjuk végleg törölni, vagy pl. sokáig volt csapattag és ezért maradna az "emlékfalon".
Adminban lehetne kezelni, hogy ki kerül ide a
végleges törlés helyett.
És most, hogy ezt így kifejtettem, rájöttem, hogy mindez majdnem felesleges, mert már tudja a rendszer. :-)
Egyszerűen csak egy új csoportot kell létrehozni a megfelelő névvel (pl. KILÉPETT TAGOK) és szinte meg is van amire gondoltam.
Admin meg majd rakosgatja a csoportoba az odavaló tagokat a törlés helyett.
Kis szépséghiba ezzel kapcsolatban:
- az "Aktív" táblázatfejléc bekavar a képbe, de szerintem azt el tudom tűntetni ha zavar.
- ha több csoport van, akkor nem tudom legalulra tenni a "Kilépett" csoportot.
Csoportokkal kapcsolatos kérdések, mivelé már több csoportom is van csak a próba kedvéért.
Adminban -> Csoportlista -> Adott Csoport szerkesztése -> Kategóriák
Ez hogyan kellene működjön?
Azt hittem, ha egymás "alá" rendelem őket, akkor egymásból fognak nyílni majd a felhasználói felületen. Csoport -> alcsoport stb..
De próbálgatva a kategóriákat, mindegy, hogy "Főkönyvtárat" vagy egy másik csoportot választok, nem nagyon változik odakint a megjelenítés sőt még a sorrend sem ha jól látom, pedig valami rendezhetőség nem ártana.
Az Alá-fölé rendeltség mondjuk nekem kevésbé fontos de az "egyenrangú" csoportok kívánt sorrendbe rendezése jó lenne.
(Egyébként nem kellene a csoportokat csapatoknak nevezni inkább? Értem, hogy csoportosításról van szó, de valahogy jobban hangzana.)
További észrevételek.
1. Erre a csapat modulra ("team.php"
![Kacsint](../../images/smiley/wink.svg)
nem lehetne valami hozzáférési jogosultság opciókat adni?
Navigációs menüben hiába állítom be, hogy ki lássa az adott menüpontot, ha egyébként a modul elérhető a megfelelő linkkel bárkinek:
https://pitzklan.hu/site/infusions/my...m/team.php
2. A csapattagok "kártyáján" a weboldal ikon akkor is aktív, kattintható, ha nincs beírva cím mögé.
Lehet kattintgatni is és minden kattintásr új fület nyit a böngészőben. (Nem tragédia de hátha javítható...)
3. Tagok törlése
Ha jól figyeltem meg, akkor:
- ha webes felületen nyomom meg a törlés gombot a csapattag adatlapján (Adminként), akkor csak törlendők közé kerül.
- ha Admin felületen nyomom meg a sor végi kuka gombot, akkor viszont azonnal törli
kérdés nélkül.
Itt lehetne egy megerősítő kérdés, hogy biztos törlöm-e.
És/vagy a megerősítő kérdés helyett:
- ha Adminban az "aktív" vagy "ideiglenesen" aktív táblázatban lévő tagot törölném, akkor ne egyből törlődjön, hanem először csak átkerülne a "felhasználó törlése" táblázatba és majd onnan törölném végleg ha 2x átgondoltam. :-)
4. Az a csapattag, aki egyébként nem regisztrált tag az oldalon, az kap egy olyan megjegyzést Adminban és a "kártyáján" is, hogy "
még nem tag".
- Egyrészt nem tudjuk, hogy tag lesz-e valaha,
- másrészt viszont a "még nem tag" szöveg felhasználói szemmel zavaró, nehezen értelmezhető, mert nem tudni mire vonatkozik.
Látszólag csapattag az illető, de mégis oda van írva a kártyájára, hogy "még nem tag".
Valahogy így kellene kinézzen:
- ha tag az oldalon, akkor: "regisztrált felhasználó:" VAGY "profil": és mellette megjelenik a reg. neve ami most is ott van, csak magyarázat nélkül (kattintásra jön be a profilja) .
- ha NEM tag az oldalon: "nem regisztrált felhasználó" VAGY "nincs profil" VAGY nem is kell megjelenjen semmi.
5.
A tagok sorba rendezéséhez adminban megadott "Taglista Pozició" sorszáma, megjelenik a felhasználók kártyáján is.
Admin tudja, hogy mi az a szám de senki más. Kell az oda?
Vagy ha úgy látod, hogy kell, legalább tegyünk mellé egy "#" jelet, az legalább sugallja, hogy ez valamiféle sorszám.
(Persze ha valaki szépen sorba rendezi a tagokat, úgy jobban átjöhet hogy mi az.)
Ennyi lenne "röviden" a mai visszajelzésem, ötletelésem, nem tudom volt-e hasznos dolog benne. :-)