Mire ezt megírtam, látom, hogy Ephyx megelőzött egy profibb válasszal, kövesd azt, az elég egyszerűnek tűnik, ha beválik ne is olvasd el ezt ... :-)
Szerintem ott lehet a gond, hogy a mentésed más karakterkódolású; mégpedig latin vagy latin2 a ma általánosan használt UTF8 helyett.
Ha a Fusion rendszer magyar ékezetei megvannak a paneleken és menükben és csak az írott tartalom a rossz, akkor maga a rendszer legalább rendben van, nekem magukat a Fusion nyelvi fájlokat is UTF8-asítani kellett...
Bemásolok Neked ide egy régebbi írást. Valamelyik fórumról szedtem és elnézést a szerzőtől de már nem tudom ki volt....
Próbáld meg értelmezni, 2 féle lehetséges megoldás van benne, a 2. esetben a vázolt probléma uyganaz, mint nálad...
Ennél többet sajnos nem tudok hozzátenni.
Íme az anyag:
"Sokat foglalkoztatott ez a karaktertéma, mivel állandó költöztető vagyok, és sikerült belefutnom több karaktereltűnésbe, amiket más-más módszerrel lehet orvosolni.
1.
Első eset a freeweb.hu portálján történt, amikor új rendszert indítottak.
Feltelepítettem az alapokat, ami már telepítés után nem jelenítette meg a hosszú ékezetes karaktereim.
Hosszas bogarászás után a fórumban a következő használható megoldást találtam, Korcsii és gaspargyusza írásaiban:
maincore.php-ban keresd meg a következő sorokat:
// Establish mySQL database connection
$link = dbconnect($db_host, $db_user, $db_pass, $db_name);
majd ezeket illeszd be alá:
dbquery("set names 'latin1'"
;
dbquery("set character set 'latin1'"
;
vagy
dbquery("set names 'latin2'"
;
dbquery("set character set 'latin2'"
;
Nem tudom már melyik használt, mert aztán el kellett költöznöm az új rendszer nemtetszése miatt.
2.
És ekkor jött a következő problémám, aminek megoldására csak hosszas szenvedés után jöttem rá. Valahol egyszer olvastam hasonlót - ha jól emlékszem Hyperkolyok írásában -, de nem vagyok benne biztos, mert azóta sem találtam ilyesmi témát.
Szóval, vettem egy tárhelyet, feltelepítettem az alapot. Rendesen működött is, ott volt mindenféle karakterem.
Miután az előző mentésem feltöltöttem, minden ékezetes hosszú magánhangzó "?"-é változott. Itt már nem segített az előző megoldás, és hiába állítgattam az adatbázisban latin1, latin2-t, akkor is a mentés feltöltése után kérdőjelek fogadtak csak.
Ekkor jutott ez a foszlány az eszembe, hogy én olvastam valami olyat, hogy a mentésbe (.sql) írjam át a latin2_hungarian_ci-t. Megnyitottam, de látva, hogy kb 250 ilyen van, nem volt kedvem nekiállni egyesével. Letöltöttem a Notepad++ -t, és cserével a latin2_hungarian_ci -t utf8_general_ci -re, majd UTÁNA a sima latin2 -ket utf8 -ra cseréltem. És láss csodát, mentés feltöltése, és minden karakterem megvan!"