"Kedvenc" visszatérő témánkkal az Üzenőfallal kapcsolatban...
1.
Az előző felvetéshez hasonlóan ez sem hiba, de nézhetjük úgyis, hogy félig kivitelezett funkció.
Az üzenet írására szolgáló ablak alján van egy karakterszámláló. Ügyesen számol is de azt nem jelzi, meddig mehet a gépelés.
Írhatná, hogy mennyi a max., pl. így: "Karakterszámláló: 45 / XXX", ahol XXX az aktuális limit, nálam ez pl. 600.
Az meg már csak hab lenne a tortán, hogy esetleg még pirosra is váltson a számláló pl. az utolsó 30-50 karakternél, hogy észrevegye az ember, hogy közeledik a limithez... :)
(Ne a mondat közepén vegye már észre az ember, hogy nincs tovább... )
Ez lesz az:
site->includes->dynamics->includes->form_textarea.php
kb. 460 .sor: (a "/600" -at már én írtam bele, így már kiírja a limitet, de persze ez csak manuális megoldás)
$html .= "<div class='overflow-hide'><i><small>".$locale['word_count'].": <span id='".$options['input_id']."-wordcount'></span> / 600</small></i></div>";
Azért dobtam be ide is, mert szerintem hasznos lenne ha bekerülne az alapfunkciók közé...
2.
Az Üzenőfal nyelvválasztó funkciója sokszor felesleges, nálam pl. biztosan.
Esetleg Adminban ezt is ki/be kapcsolhatóvá lehetne tenni...
Ha nincs rá szükség, oldalsó panelen is feleslegesen foglalja a helyet, középső panelként (Archívum) meg nem is túl szép az széles üres sáv.
Kevésbé hozzáértő usereknek még zavaró is lehet, mit kezdjenek vele. (Nálam van ilyen...)
Én már kiszedtem az alábbi módon, ami talán nem elegáns de egyszerű:
shoutbox.php
// if ((count(fusion_get_enabled_languages()) > 1) && multilang_table("SB"))
if ((count(fusion_get_enabled_languages()) > 2) && multilang_table("SB")) // javítas
Persze ez csak egy ötlet, hátha másnak is tetszik és eléri az ingerküszöböt fejlesztői vonalon is. ;)
3.
Az Üzenőfal megint (vagy még mindig) rosszul tördeli a hosszú szöveget, képes szavakat félbevágni.
Ephyx javítása:
INFUSIONS --> shoutbox_panel --> templates --> shoutbox.tpl.php
Csere ezt:
echo '<div class="shoutbox-message word-break">'.$item['message'].'</div>';
Erre:
echo '<div class="shoutbox-message">'.$item['message'].'</div>';
(Lehet, hogy nem ez a megfelelő fórumtéma rá. Karrak tedd oda ahová gondolod..)